Суп із кльоцками з печінки

    

26 Серпня, 2017

100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

Ingredients

ДЛЯ КЛЬОЦОК:

Картопля середня - 800 г

Яловича печінка - 300 г

Борошно - 150 г

Перець болгарський - 4 шт.

Сіль

Крупа манна - 50 г

Яйця - 2 шт.

ДЛЯ СУПУ:

Яловичина з кісточкою - 1,5 кг

Вода - 3 л

Борошно - 50 г

Лавровий лист - 1 шт.

Морква велика - 2 шт.

Корінь петрушки сушений - 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Вершки 10% - 200 мл

Шпик - 100 г

Перець чорний - 6 горошин

Сметана - 100 г

Паприка - 1 ч. ложка

Directions

КЛЬОЦКИ:

1Картоплю відварити в мундирі, дати охолонути, потім очистити та натерти на тертці.

2Печінку провернути через м'ясорубку.

3Додати в картоплю печінку, просіяне борошно, манну крупу, сіль, перець і яйця. Вимісити тісто. Накрити і поставити в холодильник.

СУП:

1Яловичину вимити, покласти в каструлю з водою, довести до кипіння, зняти піну.

2Цибулю, моркву і корінь петрушки очистити. 1 моркву, 1 цибулину та петрушку обсмажувати на сухій розігрітій сковороді, 5 хвилин.

3Покласти в суп, зменшити вогонь до середнього і варити 1 годину. За 10 хвилин до готовності додати лавровий лист і горошини перцю.

4Шпик нарізати невеликими шматочками, залишки цибулі - півкільцями, моркву - соломкою.

5На розпеченій сковороді обсмажувати сало 3 хвилини.

6Зменшити вогонь, додати цибулю і моркву. Готувати 6 хвилин.

7Присипати борошном і паприкою, перемішати. Влити 0,5 склянки бульйону, перемішати і зняти з вогню.

8Вийняти м'ясо і овочі з бульйону, бульйон процідити в чисту каструлю. Повернути на вогонь, довести до кипіння. Додати обсмажені овочі, сметану, вершки. Перемішати і готувати на мінімальному вогні під кришкою 5 хвилин.

9На присипаній борошном робочій поверхні сформувати кльоцки. Опустити кльоцки в суп і варити 10 хвилин.

Дієта при гіпотонії

00:00