Такос зі стейком і травами

  ,   

28 Липня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 2 hrs 25 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Яловичина - 450-680 г стейків без кісток

Майоран або орегано подрібнені - 2 ст. ложки свіжого або 2 ч. ложки сушеного

Перець чилі мелений - 1 ст. ложка

Часниковий порошок - 2 ч. ложки

Сіль - 0,25 ч. ложки

Перець каєнський - 0,25 ч. ложки

Олія оливкова або рослинна - 1 ст. ложка

Тортильї кукурудзяні або борошняні (15-20 см) - 12 шт.

Помідори нарізані - 1 склянка

Редис - 4-6 шт.

Кінза свіжа порізана - 0,5 склянки

Цибуля нарізана - 1/3 склянки

Сир кесо бланко (queso fresco) розкришений або подрібнений сир Монтерей Джек (Monterey Jack) - 1,5 склянки

Дольки лайму (додатково)

Directions

1Яловичі стейки розрізати товщиною 2,5 см і обрізати. Помістити м'ясо в дрібне блюдо.

2МАРИНАД: У невеликій мисці з'єднати подрібнені майоран або орегано, мелений перець чилі, часниковий порошок, сіль і кайенський перець, змішати в олії.

3Намазати маринад на обидві боки м'яса. Прикрити та маринувати в холодильнику від 2 до 4 годин.

4Смажити м'ясо, під кришкою над середнім жаром 14-18 хвилин для стейку середнього прожарювання (145°F - 62,8°С) або 18-22 хвилин (160°F - 71,1°С), перегортаючи один раз.

5Тим часом скласти тортильї та загорнути у фольгу. Смажити пакет з тортильями протягом останніх 10 хвилин або доки тортильї не нагріються, час від часу повертаючи.

6М'ясо нарізати скибочками або грубо нарізати.

7Подавати в тортильях з помідорами, кружальцями редису, кінзою, цибулею та сиром. За бажанням - з дольками лайму.

Підготовка: 25 хвилин
Маринування: 2 години
Смаження: 14 хвилин

00:00

Nutrition Facts

Serving Size2 такос
Calories326 калорій
Sodium400 мг
Protein25 г
Cholesterol65 мг
Total Fat14 г
Saturated Fat5 г
Total Carbohydrates26 г
Dietary Fiber4 г