Тефтелі з вершковою підливою
7 Грудня, 2016
50 000 избранных рецептов для мультиварки
Ingredients
М'ясо - 1 кг фаршу змішаного
Рис - 300 г
Хліб білий свіжий - 100 г
Сухарі панірувальні - 90 г
Часник - 2 зубчики
Цибуля - 2 шт.
Яйця - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Вершки - 200 мл
Бульйон курячий - 200 мл
Молоко - 50 мл
Олія - 2 ст. ложки
Борошно пшеничне - 2 ст ложки
Вода - 250 мл
Паприка
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Рис зварити й охолодити.
2Білий хліб замочити в молоці, подрібнити до однорідної маси та додати в м'ясний фарш.
3Вимити й очистити овочі. 1 цибулину дрібно нарізати, а часник пропустити через часникодавилку.
4Яйце, рис, половину цибулі та часник, а також чорний мелений перець і сіль додати в фарш. Все добре перемішати. Сформувати тефтелі та обваляти їх в панірувальних сухарях.
5На дно мультиварки налити олію, нагріти її та покласти тефтелі. Включити режим «Випічка» й обсмажувати їх з кожного боку по 10 хвилин.
6Перед подачею на стіл полити тефтелі підливою.
ВЕРШКОВА ПІДЛИВА:
1Другу цибулину та натерту на крупній тертці моркву пасерувати на сковороді в олії. Потім всипати борошно та перемішати.
2Змішати гарячу воду з вершками та паприкою і вилити в сковороду, довести до кипіння.
3Влити в овочі курячий бульйон і трохи поварити вершкову підливу до потрібної консистенції.