фрикадельки
фрикадельки

Тефтелі з вершковою підливою

    

7 Грудня, 2016

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

М'ясо - 1 кг фаршу змішаного

Рис - 300 г

Хліб білий свіжий - 100 г

Сухарі панірувальні - 90 г

Часник - 2 зубчики

Цибуля - 2 шт.

Яйця - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Вершки - 200 мл

Бульйон курячий - 200 мл

Молоко - 50 мл

Олія - 2 ст. ложки

Борошно пшеничне - 2 ст ложки

Вода - 250 мл

Паприка

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1Рис зварити й охолодити.

2Білий хліб замочити в молоці, подрібнити до однорідної маси та додати в м'ясний фарш.

3Вимити й очистити овочі. 1 цибулину дрібно нарізати, а часник пропустити через часникодавилку.

4Яйце, рис, половину цибулі та часник, а також чорний мелений перець і сіль додати в фарш. Все добре перемішати. Сформувати тефтелі та обваляти їх в панірувальних сухарях.

5На дно мультиварки налити олію, нагріти її та покласти тефтелі. Включити режим «Випічка» й обсмажувати їх з кожного боку по 10 хвилин.

6Перед подачею на стіл полити тефтелі підливою.

ВЕРШКОВА ПІДЛИВА:

1Другу цибулину та натерту на крупній тертці моркву пасерувати на сковороді в олії. Потім всипати борошно та перемішати.

2Змішати гарячу воду з вершками та паприкою і вилити в сковороду, довести до кипіння.

3Влити в овочі курячий бульйон і трохи поварити вершкову підливу до потрібної консистенції.

00:00