Хліб дарницький
1 Жовтня, 2016
Печем хлеб дома (Семь поварят)
227 рецептов из хлебопечки для вашего здоровья (Еда, которая лечит)
- Cook: 3 hrs 50 mins
- Yields: 716 г або 750 г
Ingredients
ВАРІАНТ 1
Борошно пшеничне - 200 г
Борошно житнє - 250 г
Вода - 280 мл
Кислота лимонна - на кінчику ножа
Олія - 1 ст. ложка
Дріжджі швидкодіючі - 2 ч. ложки
Цукор - 1,5 ч. ложки
Сіль - 1,5 ч. ложки
ВАРІАНТ 2
Вода - 300 мл
Олія - 2 ст. ложки
Мед - 1 ст. ложка
Борошно пшеничне  - 250 г
Борошно житнє цільнозернове - 150 г
Дріжджі - 1,5 ч. ложки
Сіль - 1,5 ч. ложки
ВАРІАНТ 3
Яйця - 1 шт.
Рідина (вода разом із яйцем) - 240 мл
Цукор - 3 великі мірні ложки
Сіль - 1,5 маленькі мірні ложки
Олія - 3 великі мірні ложки
Борошно житнє - 150 г
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 300 г
Дріжджі - 2 маленькі мірні ложки
Directions
ВАРІАНТ 1
У ХЛІБОПІЧЦІ
1У форму для хліба налити воду й олію. Насипати суміш з пшеничного та житнього борошна так, щоб рідина повністю була покрита нею. У різні кути форми покласти сіль, цукор, лимонну кислоту. У центрі форми зробити в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипати дріжджі.
2Встановити основний режим, «світла скориночка». Натиснути кнопку «старт».
3Готовий хліб вийняти з форми, остудити.
В ДУХОВЦІ
1Замісити тісто, дати йому піднятися, ще раз вимісити і перекласти у форму або на деко, змащені олією. Зробити надрізи.
2Після вистоювання випікати до готовності при 210°С.
3Готовий хліб вийняти з форми, остудити.
ВАРІАНТ 2
1Всі інгредієнти закласти в послідовності відповідно до інструкції.
2Вибрати програму «Основний», натиснути кнопку пуску.
ВАРІАНТ 3
1При замісі формується щільний колобок.
2Вибрати програму «Основна», скоринка темна
3Для хлібопічки ORION-24W
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
ВАРІАНТ 1
у хлібопічці - 3 години 50 хвилин
у духовці - 45 хвилин + бродіння
ВАРІАНТ 3
3 години 17 хвилин
ВАГА ХЛІБУ:
ВАРІАНТ 1 - 750 г
ВАРІАНТ 3 - 716 г