Хліб дарницький

    ,

1 Жовтня, 2016

Печем хлеб дома (Семь поварят)

227 рецептов из хлебопечки для вашего здоровья (Еда, которая лечит)

  • Cook: 3 hrs 50 mins
  • Yields: 716 г або 750 г

Ingredients

ВАРІАНТ 1

Борошно пшеничне - 200 г

Борошно житнє - 250 г

Вода - 280 мл

Кислота лимонна - на кінчику ножа

Олія - 1 ст. ложка

Дріжджі швидкодіючі - 2 ч. ложки

Цукор - 1,5 ч. ложки

Сіль - 1,5 ч. ложки

ВАРІАНТ 2

Вода - 300 мл

Олія - 2 ст. ложки

Мед - 1 ст. ложка

Борошно пшеничне  - 250 г

Борошно житнє цільнозернове - 150 г

Дріжджі - 1,5 ч. ложки

Сіль - 1,5 ч. ложки

ВАРІАНТ 3

Яйця - 1 шт.

Рідина (вода разом із яйцем) - 240 мл

Цукор - 3 великі мірні ложки

Сіль - 1,5 маленькі мірні ложки

Олія - 3 великі мірні ложки

Борошно житнє - 150 г

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 300 г

Дріжджі - 2 маленькі мірні ложки

Directions

ВАРІАНТ 1

У ХЛІБОПІЧЦІ

1У форму для хліба налити воду й олію. Насипати суміш з пшеничного та житнього борошна так, щоб рідина повністю була покрита нею. У різні кути форми покласти сіль, цукор, лимонну кислоту. У центрі форми зробити в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипати дріжджі.

2Встановити основний режим, «світла скориночка». Натиснути кнопку «старт».

3Готовий хліб вийняти з форми, остудити.

В ДУХОВЦІ

1Замісити тісто, дати йому піднятися, ще раз вимісити і перекласти у форму або на деко, змащені олією. Зробити надрізи.

2Після вистоювання випікати до готовності при 210°С.

3Готовий хліб вийняти з форми, остудити.

ВАРІАНТ 2

1Всі інгредієнти закласти в послідовності відповідно до інструкції.

2Вибрати програму «Основний», натиснути кнопку пуску.

ВАРІАНТ 3

1При замісі формується щільний колобок.

2Вибрати програму «Основна», скоринка темна

3Для хлібопічки ORION-24W

ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:

ВАРІАНТ 1
у хлібопічці - 3 години 50 хвилин
у духовці - 45 хвилин + бродіння

ВАРІАНТ 3
3 години 17 хвилин

ВАГА ХЛІБУ:

ВАРІАНТ 1 - 750 г
ВАРІАНТ 3 - 716 г

00:00