Ingredients
Мигдаль рубаний - 0,5 склянки
Борошно - 5 склянок
Дріжджі моментальні сухі - 2 пакетика по 0,6 г
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ст. ложка
Молоко - 2 склянки
Олія мигдальна або оливкова - 0,5 склянки
Базилік солодкий сушений - 2 ч. ложки
Цибуля дрібно нарізана - 0,5 склянки
Directions
1Викласти мигдаль на сковороду й обсмажувати 10 хвилин в духовці при 175°С до золотистого кольору, 1-2 рази перемішати.
2У великій мисці змішати 4 склянки борошна, дріжджі, цукор і сіль. Окремо в каструльку налити молоко, додати олію і базилік, нагріти до 60°С. Вилити гарячу рідину в миску з борошном, поступово домішати залишки борошна. Замішувати тісто близько 3 хвилин до однорідної маси.
3Накрити тісто та залишити підніматися приблизно на годину, щоб його кількість подвоїлася.
4Вивалити тісто, змішати його з мигдалем і цибулею, сформувати у вигляді 2 куль.
5Розмістити на змащеному деку і випікати в центрі духовки 45-55 хвилин при 190°С. Якщо верх почне темніти занадто сильно, прикрити його фольгою. Випікати доти, коли при постукуванні по дну буде чутно порожній звук. Викласти на решітку для охолодження.