365 рецептов. Классические блюда, которые готовят все
Prep: 8 hrs
Cook: 3 hrs 10 mins
Ingredients
Нут - 800 г
Насіння кунжуту - 150 г
Олія рослинна - 4 ст. ложки
Часник - 3-4 зубчики
Лимон - 1 шт. (сік)
Перець
Сіль
Directions
1Нут замочити на ніч.
2Злити воду, залити новою водою і варити з сіллю до готовності - близько 3 годин.
3Злити воду, залишивши в каструлі близько 1 склянки рідини. Влити половину масла і блендером зробити пюре.
4Кунжут підсушити на сковороді без масла, остудити, помістити в чашу блендера, влити половину масла та 150 мл холодної води. Влити лимонний сік, додати часник і ще раз перемішати.
5Поєднати дві суміші, досолити, перемішати за допомогою блендера.