Сир

  • Щоб сир не сохнув, його треба зберігати щільно закритим в скляному, фарфоровому, фаянсовому або емальованому посуді або пластиковій тарі, поклавши туди невеликий шматочок цукру.
  • Пересохлий сир знову стане м’яким і свіжим, якщо потримати його у молоці.
  • У холодильнику класти сир подалі від морозилки.
  • Якщо холодильника немає, загорнути сир в серветку, змочену солоною водою.

Сирна тарілка

  • Не менш як 5 сортів на блюді.
  • Внизу тарілки, найближче до гостя – сир із найнейтральнішим смаком, праворуч і ліворуч – тверді та напівтверді сорти, в центрі – м’які.
  • Прикраси і добавки – фрукти, горіхи, мед.

До розсольних сирів рекомендуються, як прийнято в Закавказзі, легкі столові білі та червоні вина.