Вміст різних жирних кислот в харчових продуктах

НЖК – насичені жирні кислоти
МНЖК – мононенасичені жирні кислоти
ПНЖК – поліненасичені жирні кислоти

Продукт

НЖК, г

МНЖК, г

ПНЖК, г

Баранина без жиру, 100 г

10,4

9,4

1,5

Батон нарізний, 1 скибочка (25 г)

0,11

0,3

0,5

Горіхи волоські, 10 г

0,7

1,0

4,2

Гусак (зі шкірою), 100 г

11,8

21,8

3,5

Качка і шкірою), 100 г

15,7

22,7

1,9

Ковбаса варена нежирна, 100 г

6,8

8,7

1,8

Ковбаса варена жирна, 100 г

10

13,4

3,1

Ковбаса сирокопчена, 100 г

14,9

19,2

4,0

Курка (без шкіри), біле мясо, 100 г

1,0

1,0

0,8

Курка (без шкіри), червоне мясо, 100 г

1,8

2,1

1,6

Масло вершкове, 10 г

4,7

3,2

0,3

Молоко, 3%, 200 г

4,0

1,8

0,2

Морозиво вершкове, 100 г

6,3

2,9

0,4

Олія кукурудзяна, 1 ст. ложка (15 мл)

1,6

4,5

8,9

Олія оливкова, 1 ст. ложка (15 мл)

2,0

10,0

2,0

Олія соняшникова, 1 ст. ложка (15 мл)

1,5

4,5

8,9

Риба нежирна, 2%, 100 г

0,5

0,3

0,9

Риба середньої жирності, 8%, 100 г

3,0

6,1

4,4

Свинина м’ясна, 100 г

4,3

5,8

1,4

Сир (творог), 9%, 100 г

5,4

2,8

0,3

Сир (творог), 18%, 100 г

10,9

5,5

0,7

Сир (творог) знежирений

0,3

0,1

Сир плавлений, 100 г

12,8

5,8

0,48

Сири тверді 30%, 1 шматочок (25 г)

4,8

2,2

0,2

Сметана, 20%, 1 ч. ложка (5 г)

0,6

0,3

0,04

Хліб житній, 1 скибочка (25 г)

0,1

0,1

0,2

Яловичина без жиру, 100 г

6,7

6,6

0,8