Народні рецепти при переломах

Яловиче сухожилля

Яловиче сухожилля відокремити від кістки, пропустити через м’ясорубку, висушити, подрібнити в порошок.
Приймати по 1 ч. ложці порошку з водою вранці натщесерце за 30 хвилин до їди.

Шкаралупа яєць

№ 1. Яйця ретельно вимити, відварювати 15 хвилин, висушити, зняти шкірку, видалити зсередини шкірки плівку, висушити при кімнатній температурі, потім розтерти в порошок.
Приймати по 0,5 ч. ложці з декількома краплями лимонного соку 1 місяць.

№ 2. Зміцнює кісткову систему та піднімає імунітет.
10 курячих яєць ретельно вимити та витерти, зварити, зняти шкаралупу, подрібнити, залити соком 5 гранатів або лимонів. Через кілька днів шкаралупа розчиниться, туди додати 10 головок розчавленого часнику, 1 л меду. Масу перемішати, залишити настоюватися при кімнатній температурі на добу, потім поставити в холодильник на 3 дні. Після настоювання частину маси процідити (решту зберігати в холодильнику). Отриману масу змішати з 250 мл оливкової або лляної олії.
Приймати 3 рази на день по 1 ч. ложці за 15 хвилин до їди.

Ялицева олія (пихтовое масло)

Приймати по 5 крапель 3 рази на день, закапуючи в хлібні кульки.
Можна ялицеву олію втирати в хворе місце.

Настій №1: заспокоює біль, активує процес регенерації

1,5 ст. ложки квіток календули залити 0,5 л окропу, настоювати 1 годину.
Приймати по 0,5 склянки 4 рази на день.

Настій №2: при переломах ребер

Сухі квіти і стебла лугових волошок потовкти, змішати з соком терну.
П’ють вранці натщесерце протягом 8 днів по 1 ст. ложці.

Настій №3: стимулює регенерацію тканин, покращує зрощення кісток, підвищує опірність інфекціям

1 ст. ложку потовчених плодів шипшини залити 0,5 л окропу і настоювати в термосі 6 годин.
Приймати по 1 склянці 3-4 рази на день.

Настій №4. Сухі корені живокосту

Подрібнені коріння живокосту залити горілкою в співвідношенні 1: 5 і настоювати в теплому місці 7 днів.
Приймати по 25 крапель 3 рази на день.

Настій №5

2 ч. ложки сухої подрібненої кори граната залити 200 мл окропу, кип’ятити 30 хвилин, процідити, віджати.
Приймати по 50 мл відвару 2-3 рази в день до їди.

Настій №6

Сухий шипшина, суху смородину змішати в рівних частинах, залити окропом, заварювати в термосі 2 години, додати мед.
Весь об’єм випити за добу.

Настій №7

2 ст. ложки кунжутного насіння розтерти. 3 яйця збити з 1 ст. ложкою цукру, змішати з насінням. Охолодити.
Приймати 2 рази на день.

Настій №8: Стебла селери, морква

Селера і моркву вимити, очистити і віджати з них сік, з’єднати.
Пити по 1 склянці 2 рази на день.

Настій №9

2 частини листя і квітів герані, 1 частина хвоща польового заварити 300 мл окропу, настоювати 1 годину.
Приймати кілька разів на день.

Настій №10

1,5 ст. ложки квітів календули залити 0,5 л окропу і настоювати 1 годину, потім процідити.
Приймати по 1/3 склянки 4 рази на день.

Суміш з рибного борошна

2 ст. ложки рибного борошна змішати з соком 1 лимона. 5 перепелиних яєць вимити, розбити і збити з 20 г рослинної олії. З’єднати з рибним борошном, перемішати.
Суміш приймати по 3 ст. ложки 4 рази на день 40 днів.

Сік з капусти та цибулі

500 г білокачанної капусти і 100 г цибулі порей вимити та віджати з них сік.
Пити свіжим після їжі 10 днів по 2 рази в день. Після 10 днів зробити перерву на 3 дні і знову повторити курс.

Кисіль житній

1 частину житніх висівок замочити в 2 частинах холодної води, настоювати 7 днів у темному місці. Потім настій процідити і знову настоювати до появи осаду, злити воду. Осад знову залити водою (1:2), потім залишити на добу, потім знову злити воду, після чого залити окропом 1:1, поставити в духовку томити при 200°C.
Кисіль їсти по 1 склянці зі сметаною 3 рази на день.

Кисіль вівсяний

Вівсяне зерно залити холодною водою в рівних частинах, поставити на 2 дня в тепле місце, дати заграти, потім рідину процідити, гущу протерти, поставити в духовку при 150°C на 2 години.
Кисіль остудити, приймати кілька разів в день.

Ламінарія

200 г ламінарії (крім замаринованої в оцті) приймати щодня.

Мед світлих сортів

Приймати 2-3 тижні по 1 ст. ложці за 1 годину до сніданку і через 3 години після вечері.