Варення або джем з обліпихи
Варення або джем з обліпихи

Варення з обліпихи (з водою)

  

9 Вересня, 2018

Ingredients

Обліпиха - 1 кг

Цукор - 1,5 кг

ВАРІАНТ 1:

Вода - 800 мл

ВАРІАНТ 2:

Вода - 2 склянки

ВАРІАНТ 3:

Вода - 1,5 склянки

ВАРІАНТ 4:

Вода - 225 г

Directions

1Ягоди перебрати, відокремити плодоніжки, промити, відкинути на друшляк.

2З цукру та води зварити сироп.

ВАРІАНТ 1:

1Ягоди залити гарячим цукровим сиропом і залишити в холодному місці на 4 години.

2Сироп злити та варити до легкого загустіння.

3Коли він трохи охолоне, покласти в сироп ягоди та проварити 10 хвилин.

4Розфасувати по банках і закатати.

ВАРІАНТ 2:

1Ягоди залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3‑4 години.

2Варити варення на повільному вогні до готовності.

3Потім залити в баночки та закатати.

ВАРІАНТ 3:

1Ягоди залити трохи охолодженим цукровим сиропом і залишити на 7‑8 годин.

2Прокип'ятити 8‑10 хвилин. і знову залишити на 3‑4 години. Так повторити 2‑3 рази.

3Потім варити до готовності.

4Розфасувати по банках і закатати.

ВАРІАНТ 4:

1Ягоди залити гарячим цукровим сиропом і витримати 6‑8 годин.

2Варити в один прийом на слабкому вогні 15‑20 хвилин. У готовому варенні плоди не розварені, розміщені в сиропі рівномірно.

3Розфасувати по банках і закатати.

00:00