Варення з обліпихи (з водою) консервація 9 Вересня, 2018 Ingredients Обліпиха - 1 кг Цукор - 1,5 кг ВАРІАНТ 1: Вода - 800 мл ВАРІАНТ 2: Вода - 2 склянки ВАРІАНТ 3: Вода - 1,5 склянки ВАРІАНТ 4: Вода - 225 г Directions 1Ягоди перебрати, відокремити плодоніжки, промити, відкинути на друшляк. 2З цукру та води зварити сироп. ВАРІАНТ 1: 1Ягоди залити гарячим цукровим сиропом і залишити в холодному місці на 4 години. 2Сироп злити та варити до легкого загустіння. 3Коли він трохи охолоне, покласти в сироп ягоди та проварити 10 хвилин. 4Розфасувати по банках і закатати. ВАРІАНТ 2: 1Ягоди залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3‑4 години. 2Варити варення на повільному вогні до готовності. 3Потім залити в баночки та закатати. ВАРІАНТ 3: 1Ягоди залити трохи охолодженим цукровим сиропом і залишити на 7‑8 годин. 2Прокип'ятити 8‑10 хвилин. і знову залишити на 3‑4 години. Так повторити 2‑3 рази. 3Потім варити до готовності. 4Розфасувати по банках і закатати. ВАРІАНТ 4: 1Ягоди залити гарячим цукровим сиропом і витримати 6‑8 годин. 2Варити в один прийом на слабкому вогні 15‑20 хвилин. У готовому варенні плоди не розварені, розміщені в сиропі рівномірно. 3Розфасувати по банках і закатати. 00:00