Кіноа варена + рис цільнозерновий варений - 1 склянка суміші
Кунжут чорний - 1 щіпка насіння
Кінза - кілька листочків (необов'язково)
Лайм - дольки (додатково)
ДЛЯ МАРИНАДУ
Олія кунжутна - 1 ч. ложка
Соєвий соус темний - 2 ч. ложки
Оцет рисовий - 1 ч. ложка
Імбир тертий - 0,25 ч. ложки
Часник тертий - 0,25 ч. ложки
Лайм - 0,25 шт. (сік)
Перець червоний у пластівцях - 1 щіпка
Сіль морська
Перець чорний свіжомелений
Directions
1МАРИНАД: Змішати у мисці кунжутну олію, темний соєвий соус, рисовий оцет, імбир, часник, лаймовий сік, пластівці червоного перцю, трохи солі та перцю.
2Покласти у миску стейк і маринувати 10 хвилин.
3Поки стейк маринується, змішати у мисці рисовий оцет, пластівці червоного перцю та мед, потім додати червону капусту. Приправити сіллю та перцем, струсонути та відставити.
4Розігріти сковороду на сильному вогні та покласти стейк і маринад. Смажити з обох боків до готовності на свій смак, потім дати відпочити 5‑10 хвилин. Нарізати смужками та відставити.
5Брокколіні варити на пару 2 хвилини.
6Додати моркву та варити на пару ще 2 хвилини.
7Додайте мангольд і варити на пару ще 1‑2 хвилини або доки всі овочі не стануть ніжними, але не розваряться. Відставити.
8Покласти суміш кіноа та цільнозернового рису у миску, потім додати стейк, зварені на пару овочі та червону капусту. Посипати насінням чорного кунжуту, розкидати листя кінзи (якщо використовуються) та додати дольку лайму (якщо використовується).