М'ясо - 500 г свіжого змішаного фаршу (свинина + яловичина)
Тісто дріжджове листкове - 500 г
Яйця - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Картопля сира - 1 шт. середнього розміру
Кріп - 1 пучок зелені
Сіль
Перець чорний мелений
Олія
Directions
1У посуд з фаршем вбити яйця, подрібнити цибулю і додати до яєць і фаршу.
2Дрібно порізати пучок промитого кропу, додати його в фарш, все посолити та поперчити.
3Очистити від шкірки картоплю, промити та натерти на дрібній тертці, додати у фарш і ретельно перемішати.
4З фаршу сформувати кульки (фрикадельки) приблизно однакового розміру.
5Для роботи з тістом змастити руки, качалку та поверхню олією, щоб тісто не липнуло. Розкачати тісто в тонкий лист. Розрахувати кількість смужок: якщо вийшло 18 м'ясних кульок, по 3 кульки на шпажку, то вийде 6 шашликів, відповідно потрібно 6 смужок тіста, завдовжки приблизно 25 см, завширшки 5‑5,5 см.
6Потім нанизати на шпажки м'ясні кульки, обмотуючи їх стрічкою з тіста.
7Викласти на змащене олією деко та випікати в розігрітій духовці до готовності.