100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr 30 mins
Yields: 3 л
Ingredients
Хурма - 2 кг
Апельсини - 2 кг
Цукор тростинний - 2 кг
Апельсин - 0,5 шт. (цедра)
Лимони - 0,5 шт. (сік)
Directions
1Вимити й обсушити плоди хурми, видалити чашолистки та нарізати дольками, видалити кісточки. Скласти в каструлю, засипати цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести до кипіння, зняти піну, вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути під кришкою.
2Знову поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння, додати очищені від плівок апельсинові дольки. Варити ще 30 хвилин на мінімальному вогні, знімаючи піну та дуже акуратно помішуючи.
3За 5 хвилин до закінчення варіння додати цедру та лимонний сік.
4Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.