У корейській кухні домінує соя і продукти її переробки. Більшість перших і других страв відрізняються гострим смаком, бо вони готуються з додаванням часнику.
До типових блюд корейської кухні належать страви з горіхами: бути локшина, бульйон (м’ясний і рибний), м’ясо, соуси і кондитерські вироби. Горіхи надають кожному кулінарному твору оригінальний, приємний смак.
Відмітна особливість кухні корейців – відсутність в меню молочних продуктів.
А рибу і морепродукти (в тому числі і в сирому вигляді) подають до столу практично в кожній родині.
Традиційну національну кухню представляють такі страви, як хве, кімчі, кукса.
Хве – улюблена страва корейців, яку готують зі шматочків сирої риби: рибу кладуть в оцет, а після цього змішують з сіллю, перцем, часником, дрібно нарізаними овочами (редькою або морквою).
Кімчі – гостра страва з овочів, до складу якої входять редька або квашена листова капуста.
Кукса – локшина з прісного тіста, яка подається разом із бульйоном (м’ясним або курячим), в який кладуть різні спеції та приправи: соєвий соус, перець, капусту кімчі тощо.
Термічна кулінарна обробка продуктів займає менше часу, ніж їх попередня підготовка. Овочі, як правило, подаються до столу в тушкованому вигляді, а м’ясо не так популярно, як риба. З усіх сортів м’яса перевага віддається свинині.
Одним з найулюбленіших продуктів в Кореї вважається кімзі – овоч, що нагадує капусту. Його зазвичай заготовляють на зиму і їдять круглий рік. При приготуванні кімзі корейці використовують червоний перець і інші спеції, які надають цій страві специфічного пікантного присмаку. Як гарнір кімзі підходить до різних страв і є прекрасним джерелом вітамінів в зимовий час.
Корейці, на відміну від китайців, досить рідко п’ють чай, але є великими любителями всіляких кондитерських виробів. Солодощі в Кореї готують в основному з фруктів і горіхів. Широко використовуються в кондитерському мистецтві груші, яблука, персики, каштани, хурму, фініки.