1Кальмарів промити, ошпарити окропом і зняти плівку. Видалити хітинову пластинку.
2У каструлю налити воду, додати нарізаний дольками лимон, посолити, поставити на вогонь. Коли вода закипить, опустити кальмарів і варити 5 хвилин, доки вони не стануть м'якими. Готовність перевіряти кожну хвилину, щоб не переварити - інакше вони стануть «гумовими». Готових кальмарів охолодити та нарізати півкільцями.
3Яйця зварити круто, почистити та нарізати половинками.
4Солодкий перець очистити від насіння та нарізати соломкою, огірки - кружальцями.
5Листя салату вимити, обсушити.
6ЗАПРАВКА: Збити майонез, соєвий соус, лимонний сік і мед.
7З'єднати в салатниці кальмарів, яйця, овочі та листя салату, заправити, посолити та поперчити.