Пиво
За сотні років були створені тисячі різноманітних сортів пива, а сам напій набув усталені традиції споживання. Його можна подавати з будь-якими стравами, головне – враховувати особливості поєднання з різними продуктами.
До легких страв – риби, креветок, світлого м’яса – сорт пива потрібно підбирати теж легкий. Ніжна біла риба, приготована на пару, буде гармонійно поєднуватися зі світлим лагером, а смак морепродуктів прекрасно доповнить освіжаюче пшеничне пиво, яке відрізняється пряним і солодким ароматом з цитрусовими нотками. Таке пиво з низькою гіркотою і середньою солодкістю стане хорошим доповненням і до барбекю.
Більш міцне і насичене пиво з високою щільністю краще поєднувати з калорійними поживними стравами. Червона риба (сьомга, форель, горбуша, кета) стане чудовою парою міцному лагеру. Тушковане м’ясо з пряним смаком відмінно поєднується з темним лагером, а копчена свинина або дичина – з портером. Смажена на грилі риба ідеально гармонує з темним пивом, у якого відчувається аромат паленого солоду.
Поєднання пива з десертами подарує нові смакові відчуття. До шоколадних страв і ванільного морозива добре підійде портер, у смаку якого гармонує солодкість і гірчинка, а легке фруктове пиво знайде особливу витонченість з фруктовими десертами.
Щоб відчувати гіркоту пива ще сильніше, необхідно поєднувати його з гіркою, гострою, пряною або солодкою їжею. Солодкий смак їжі дозволяє знизити сприйняття солодощі від солоду в пиві, а значить – гірчинка стане ще більш вираженою. Щоб її зменшити, на додаток до напою варто вибрати солону, трохи кислу, жирну або вершкову страву.