Пельмені уральські
пельмені, вареники, галушки російська кухня на пару
8 Вересня, 2019
Пельмени, вареники (1000 и один рецепт)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Яйця - 1 шт.
Борошно - 2 склянки
Вода - 0,75 склянки
Сіль
ДЛЯ ФАРШУ:
Яловичина - 180 г м'якоті
Свинина - 180 г м'якоті
Баранина - 120 г м'якоті
Масло вершкове - 50 г
Мускатний горіх - 2 г
Вершки - 3 ст. ложки
Цибуля - 2 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
ДЛЯ ПРИПРАВИ:
Часник - 4 зубчики
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Оцет 9% - 3 ст. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Борошно просіяти, насипати гіркою, в центрі зробити лунку, влити воду, 0,5 яйця, посолити, замісити круте тісто і залишити на 30 хвилин, прикривши полотняною серветкою.
2Все м'ясо двічі пропустити через м'ясорубку разом із маслом і мускатним горіхом, посолити, поперчити, перемішати. У фарш поступово влити вершки, додати дрібно нашатковану цибулю і все ретельно перемішати.
3З тіста розкачати джгут, нарізати його на невеликі шматочки, з яких розкачати тонкі кружальця. На кружальця покласти по 1 ч. ложці м'ясного фаршу, краї щільно з'єднати і защипати.
4Залишок яйця збити і змастити ним пельмені.
5Пельмені викласти на деко, посипане борошном, і поставити на холод.
6Готувати на пару 10‑15 хвилин.
7Подавати на стіл, заправивши тертим часником, змішаним з олією, оцтом сіллю і перцем.