Долма з кускусом і в'яленими помідорами
Долма з кускусом і в'яленими помідорами

Долма з кускусом і в’яленими помідорами

  ,   

20 Вересня, 2019

Юлия Высоцкая. Ссобойки. Готовим дома, берем с собой

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 3 порції

Ingredients

Кускус - 100 г

Помідори в'ялені - 6 шт.

Виноградне листя мариноване - 10‑15 шт.

Базилік - 1 невеликий пучок

Томатний сік - 2/3 склянки

Олія оливкова - 2 ст. ложки

Кмин - 0,5 ч. ложки

Коріандр - 0,5 ч. ложки

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Сіль морська - 1 щіпка

ДЛЯ СОУСУ:

Лимон - 1 шт.

Петрушка - 1 невеликий пучок

Йогурт жирний або сметана - 100 г

Олія оливкова Extra Virgin - 1 ст. ложка

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Сіль морська - 1 щіпка

Directions

1Кускус залити томатним соком і залишити набухати.

2Базилік дрібно порубати. В'ялені помідори порізати.

3Розігріти суху сковороду, висипати на неї кмин і коріандр. Коли спеції почнуть потріскувати, влити 2 ст. ложки оливкової олії, трохи прогріти і зняти з вогню.

4Додати помідори, базилік і кускус, посолити, поперчити і все перемішати.

5Виноградне листя промити і просушити паперовим рушником.

6Викласти начинку з кускусу на виноградне листя і згорнути конвертиками.

7Подавати долму з соусом з йогурту.

СОУС:

1Петрушку дрібно порубати. Цедру лимона натерти на дрібній тертушці, з половинки лимона віджати сік.

2З'єднати йогурт, петрушку та лимонну цедру, влити 1 ст. ложку лимонного соку й оливкову олію Extra Virgin, посолити, поперчити і перемішати.

Заправку можна зробити не з йогурту, а зі сметани.

00:00