Долма з кускусом і в’яленими помідорами
закуски, каші та круп'яні страви з собою
20 Вересня, 2019
Юлия Высоцкая. Ссобойки. Готовим дома, берем с собой
- Cook: 40 mins
- Yields: 3 порції
Ingredients
Кускус - 100 г
Помідори в'ялені - 6 шт.
Виноградне листя мариноване - 10‑15 шт.
Базилік - 1 невеликий пучок
Томатний сік - 2/3 склянки
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Кмин - 0,5 ч. ложки
Коріандр - 0,5 ч. ложки
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Сіль морська - 1 щіпка
ДЛЯ СОУСУ:
Лимон - 1 шт.
Петрушка - 1 невеликий пучок
Йогурт жирний або сметана - 100 г
Олія оливкова Extra Virgin - 1 ст. ложка
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Сіль морська - 1 щіпка
Directions
1Кускус залити томатним соком і залишити набухати.
2Базилік дрібно порубати. В'ялені помідори порізати.
3Розігріти суху сковороду, висипати на неї кмин і коріандр. Коли спеції почнуть потріскувати, влити 2 ст. ложки оливкової олії, трохи прогріти і зняти з вогню.
4Додати помідори, базилік і кускус, посолити, поперчити і все перемішати.
5Виноградне листя промити і просушити паперовим рушником.
6Викласти начинку з кускусу на виноградне листя і згорнути конвертиками.
7Подавати долму з соусом з йогурту.
СОУС:
1Петрушку дрібно порубати. Цедру лимона натерти на дрібній тертушці, з половинки лимона віджати сік.
2З'єднати йогурт, петрушку та лимонну цедру, влити 1 ст. ложку лимонного соку й оливкову олію Extra Virgin, посолити, поперчити і перемішати.
Заправку можна зробити не з йогурту, а зі сметани.