яблука карамелізовані або фаршировані з корицею
яблука карамелізовані або фаршировані з корицею

Яблука (старовинний десерт)

  

26 Вересня, 2019

Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука - 800 г

Масло для змащування

Кориця - 1 шматок

Коньяк - 1 ложечка

Цукор - 1 ложечка

Мармелад з абрикосів або слив

Лимон - зацукрована шкірка

Бісквіт

Крем ванільний або лимонний

Глазур

Directions

1Яблука очистити і вийняти серцевину, але так, щоб яблука залишилися цілими.

2Покласти яблука в каструлю, змащену маслом, налити трохи води, додати шматок кориці, ложечку коньяку та цукру. Варити на легкому вогні, щоб яблука залишилися цілими.

3Коли яблука зваряться, викласти у глибоке блюдо. У кожне яблуко покласти ложку мармеладу з абрикосів або слив, зацукровану лимонну шкірку.

4Потовкти бісквіти та посипати ними яблука.

5Приготувати крем (ванільний або лимонний) якомога густіше та залити ним яблука абсолютно.

6Коли все поспіє - глазурувати зверху.

00:00