Салат хрусткий з червоною рибою і фенхелем
Салат хрусткий з червоною рибою і фенхелем

Салат хрусткий з червоною рибою і фенхелем

    

27 Жовтня, 2019

Юлия Высоцкая. Ссобойки. Готовим дома, берем с собой

  • Cook: 25 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Риба червона - 300 г філе на шкірі

Яблука зелені - 1 шт. невелике

Мікс салатний - 100 г

Фенхель - 0,5 шт.

Яйця - 1 шт.

Сіль морська - 1 щіпка

ДЛЯ МАЙОНЕЗНОЇ ЗАПРАВКИ:

Лимони - 1 шт.

Анчоуси - 2 шт.

Яйця - 1 жовток

Каперси - 1 ч. ложка

Олія оливкова - 200 мл

Гірчиця з зернятками - 1 ч. ложка

Сіль морська - 1 щіпка

Directions

1Яйце відварити в підсоленій воді так, як подобається, почистити і розламати навпіл.

2МАЙОНЕЗ: З лимона вичавити сік. Жовток посолити, додати гірчицю і, безперервно збиваючи міксером, вливати оливкову олію - спочатку по краплі, потім тонкою цівкою. Влити 1‑2 ст. ложки лимонного соку і продовжувати збивати до однорідної маси.

3Яблуко, видаливши серцевину, нарізати довгими брусками. Фенхель порізати соломкою.

4Розігріти суху сковороду, викласти червону рибу шкірою вниз і обсмажити з двох боків до готовності. Головне - не пересмажити!

5ЗАПРАВКА: Анчоуси дрібно порізати. До 2‑3 ст. ложок майонезу додати анчоуси та каперси, все перемішати. Якщо заправка вийде дуже густою, влити ще трохи лимонного соку.

6Рибу розібрати на невеликі шматочки.

7Листя салату викласти на блюдо, зверху розкласти фенхель, яблука, яйце і рибу.

8Подавати з майонезною заправкою.

9Такий салат можна їсти і теплим, і холодним.

00:00