Закуска з оселедця з яблуками (з цибулею)
Закуска з оселедця з яблуками (з цибулею)

Закуска з оселедця з яблуками (з цибулею)

  

12 Листопада, 2019

Школа кулинара 2014 №10 Май

Ingredients

Оселедець слабосолоний - 2 шт.

Цибуля - 3‑4 шт.

Яблука - 3 шт.

Гірчиця французька - 3 ст. ложки

Олія - 2 ст. ложки

Олія оливкова - 2 ст. ложки

Оцет - 1 ч. ложка

Зелена цибуля - 1 пучок

ДЛЯ ГІРЧИЧНОГО СОУСУ:

Олія соняшникова - 5 ст. ложок

Гірчиця - 1 ч. ложка

Майонез - 1 ч. ложка

Оцет 9% - 1 ч. ложка

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1У риби відрізати голову, видалити нутрощі та плавники. Зробити глибокий надріз вздовж хребта і зняти шкіру. Потім відокремити філе від кісток, вибрати дрібні кістки. Філе ретельно промити водою.

Закуска з оселедця з яблуками (з цибулею)

2Оселедець можна замаринувати в гірчичному соусі: залити соусом і залишити маринуватися на кілька годин.

3ГІРЧИЧНИЙ СОУС: Змішати соняшникову олію, гірчицю, майонез, оцет, сіль і перець.

4Гірчицю залити 1 ст. ложкою оливкової олії на 20‑30 хвилин.

52 цибулини очистити від лушпиння та нарізати півкільцями.

6Дві третини очищеної цибулі викласти у форму для запікання, на неї - оселедець. Покрити рибу рівним шаром гірчичної суміші. На гірчичну суміш викласти залишки очищеної цибулі.

Закуска з оселедця з яблуками (з цибулею)

7У залишки оливкової олії додати оцет, сіль, мелений перець, полити цією сумішшю рибу та закрити фольгою.

8Поставити в розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин.

9За 5 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб риба підрум'янилася.

10Яблука розрізати навпіл, видалити серцевину та нарізати дольками. Залишки цибулі очистити та нарізати півкільцями.

Закуска з оселедця з яблуками (з цибулею)

11У розігріту олію покласти цибулю та яблука і обсмажити.

Закуска з оселедця з яблуками (з цибулею)

12Готову рибу нарізати порційними шматочками.

13Зелену цибулю красиво нарубати та викласти на тарілку. На зелену цибулю покласти обсмажені яблука з цибулею, а зверху - шматочки риби.

Закуска з оселедця з яблуками (з цибулею)

00:00