Чебуреки з бараниною
пиріжки кримськотатарська кухня
10 Грудня, 2019
Школа гастронома 2013 №7 (225) Апрель - Чебуреки на любой вкус
- Prep: 40 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Борошно - 550 г
Вода крижана - 1 склянка
Горілка - 50‑100 мл
Сіль - 1 ч. ложка
Олія для фритюру
ДЛЯ ФАРШУ:
Баранина - 500 г
Цибуля - 1 шт. велика
Вода - 50 мл
Сіль - 1 ч. ложка
Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Directions
1Просіяти в миску борошно, додати сіль і влити крижану воду. Тршки перемішати і потроху вливати горілку, доки не вийде круте тісто. Легко промісити тісто, скачати в кулю та загорнути у плівку. Залишити на 30 хвилин в холодильнику.
2М'ясо дуже дрібно порубати або провернути через м'ясорубку з крупною ршіткою. Цибулю очистити і подрібнити в кухонному комбайні в режимі «Пульс» разом із водою, змішати з фаршем, приправити.
3Розкачати тісто в пласт на присипаній борошном поверхні, скласти втричі та розкачати. Знову скласти втричі, розкачати. Згорнути тісто в рулон і розділити на 10 рівних частин, скачати їх у кульки. Розкачати кульки в кола завтовшки 2 мм, працюючи качалкою від центру кола до країв. Викласти на одну половину кола, не доходячи до краю, 1 ст. ложку фаршу, розрівняти і накрити другою половиною. Притиснути краї, прокатати качалкою і придавити виделкою.
4Викласти готові чебуреки на дошку, припорошену борошном, і залишити на 10 хвилин.
5У глибокій сковороді розігріти олію до 180°С. Опустити чебурек в киплячу олію. Як тільки він спливе, перевернути і смажити з іншого боку до золотистого кольору. Потім знову перевернути і досмажувати 1 хвилину.
Якщо термометра немає, можна кинути в гарячу олію шматочок хліба. Якщо жир навколо нього почав рухатися, значить, фритюр нагрітий не сильно. Бурхливе кипіння говорить про гарячий фритюр (160°С), а поява ледь відчутного запаху димку - про те, що настав час приступати до роботи (180°С).