Корона з баранячої корейки
декорування, страви з м'яса духовка, Різдво, святкове
27 Січня, 2020
Школа гастронома 2012 №24 (218) Декабрь - Мясо к рождеству
Ingredients
Баранина - 2 реберні секції по 7‑8 ребер у кожній
Гірчиця зерниста - 200 г
Петрушка - 1 пучок
Кріп - 1 пучок
Directions
1Покласти реберну секцію кінцями ребер в протилежний від себе бік, хребцями наверх. Перерізати тонкі хрящові диски між кожним хребцем. Як слід зачистити кінці ребер.
2Покласти обидві секції ребрами вгору, зістикувавши їх товстими кінцями. Зшити м'ясо міцною ниткою, протягнутою у товсту голку. Зв'язати два сусідніх ребра за кінці, очищені від м'яса. Зігнути з'єднані секції в коло ребрами назовні. Якщо кінці погано стикуються, зрізати м'ясо, яке заважає цьому. Зв'язати кінці ребер ниткою. Щоб корона зберегла форму, обв'язати її внизу мотузкою.
3Зелень петрушки та кропу подрібнити. Обмазати корону ззовні та всередині товстим шаром гірчиці та присипати зеленню, приминаючи її руками.
4Деко застелити листом фольги. У центр помістити корону. Кінці реберець і основу корони обернути фольгою. Помістити в розігріту до 200°С духовку.
5Через 10 хвилин зменшити температуру до 170°С і готувати 45 хвилин.