Чай імбирний складний

    

13 Травня, 2017

100 рецептов питания для беременных. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

Ingredients

Вода - 500 мл

Імбир - 3-4 см свіжого кореня

Кардамон - 2 стручки

Кориця - 1 щіпка

Чай зелений без добавок - 1 ч. ложка

Мед квітковий - 3 ч. ложки

Гвоздика

Лимон - 0,5 шт.

Directions

1Заварити зелений чай водою «білий ключ» (коли тільки почнуть з'являтися бульбашки), настоювати 5 хвилин, процідити.

2Чай (без чаїнок) вилити в каструлю, додати кардамон, дрібно порубаний корінь імбиру, корицю, гвоздику. Довести до кипіння. На маленькому вогні варити ще хвилин 20.

3Потім додати мед, вичавити в каструлю сік з лимона та залишки лимона разом зі шкіркою теж кинути в напій. Варити хвилин 5.

4Вимкнути вогонь і настоювати хвилин 15-20.

5Потім через ситечко процідити чай в іншу ємність. Імбирний чай має вийти янтарно-жовтого кольору.

6Пити можна як холодним, так і гарячим. За бажанням можна додати свіжу дрібно посічену м'яту.

Імбир в порошку брати не рекомендується, бо чай виходить каламутним і не таким смачним.

00:00