100 рецептов питания для беременных. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Вода - 500 мл
Імбир - 3-4 см свіжого кореня
Кардамон - 2 стручки
Кориця - 1 щіпка
Чай зелений без добавок - 1 ч. ложка
Мед квітковий - 3 ч. ложки
Гвоздика
Лимон - 0,5 шт.
Directions
1Заварити зелений чай водою «білий ключ» (коли тільки почнуть з'являтися бульбашки), настоювати 5 хвилин, процідити.
2Чай (без чаїнок) вилити в каструлю, додати кардамон, дрібно порубаний корінь імбиру, корицю, гвоздику. Довести до кипіння. На маленькому вогні варити ще хвилин 20.
3Потім додати мед, вичавити в каструлю сік з лимона та залишки лимона разом зі шкіркою теж кинути в напій. Варити хвилин 5.
4Вимкнути вогонь і настоювати хвилин 15-20.
5Потім через ситечко процідити чай в іншу ємність. Імбирний чай має вийти янтарно-жовтого кольору.
6Пити можна як холодним, так і гарячим. За бажанням можна додати свіжу дрібно посічену м'яту.
Імбир в порошку брати не рекомендується, бо чай виходить каламутним і не таким смачним.