Марокканська кухня

Марокканська кухня – одна з найвишуканіших і популярних у світі. Її різноманітність вразить навіть найвибагливіших гурманів. Все це завдяки тому, що тут присутні елементи і традиції європейських, єврейських, арабських і африканських кухонь.

Основною відмінністю марокканської кухні від інших є велика кількість тутешніх трав і спецій, які обов’язково додаються при приготуванні тієї чи іншої страви. Готуються всі страви з місцевих вирощених овочів, різних фруктів і, звичайно, морепродуктів.
Окреме місце у марокканській кухні посідає м’ясо. В основному готують з баранини – її смажать, варять, тушкують тощо.
Традиційними стравами королівства є кускус і тажин. Кускус – страва, що готується протягом декількох годин, в його основу входить парова манка, м’ясо ягняти й овочі. Тажин – ще одна національна і улюблена м’ясна страва жителів, основний інгредієнт – яловичина. Для приготування таджину, потрібно замаринувати яловичину в великій кількості приправ і потім готувати її в спеціальному глиняному посуді в спеціях і лимонному соці.
Щодо перших страв, то марокканці готують величезну кількість різних супів: наприклад, суп, приготований з баранини і бобових, який називається харірі, суп із сочевиці, квасолевий суп і багато інших, в основу яких входить риба, курка і м’ясо. Всі ці супи, як і більшість інших народів, жителі Марокко їдять з хлібом, печуть хліб самі практично в кожному будинку.
Окрему увагу потрібно приділити солодощам у Марокко. В основному тут готуються солодощі з горіхів і меду, додаються також сухофрукти та різні прянощі. Національними смаколиками є: каб-ель-гзаль, подібний звичайному круасану, баклава, також макруд і горіба (нагадує вівсяне печиво).
П’ють жителі королівства дуже міцну каву і зелений чай з м’ятою, при цьому, за традицією, чай має бути з додаванням великої кількості цукру.