НЖК – насичені жирні кислоти
МНЖК – мононенасичені жирні кислоти
ПНЖК – поліненасичені жирні кислоти
Продукт |
|||
Баранина без жиру, 100 г |
10,4 |
9,4 |
1,5 |
0,11 |
0,3 |
0,5 |
|
0,7 |
1,0 |
4,2 |
|
11,8 |
21,8 |
3,5 |
|
15,7 |
22,7 |
1,9 |
|
6,8 |
8,7 |
1,8 |
|
10 |
13,4 |
3,1 |
|
Ковбаса сирокопчена, 100 г |
14,9 |
19,2 |
4,0 |
1,0 |
1,0 |
0,8 |
|
Курка (без шкіри), червоне м‘ясо, 100 г |
1,8 |
2,1 |
1,6 |
Масло вершкове, 10 г |
4,7 |
3,2 |
0,3 |
Молоко, 3%, 200 г |
4,0 |
1,8 |
0,2 |
6,3 |
2,9 |
0,4 |
|
1,6 |
4,5 |
8,9 |
|
Олія оливкова, 1 ст. ложка (15 мл) |
2,0 |
10,0 |
2,0 |
1,5 |
4,5 |
8,9 |
|
0,5 |
0,3 |
0,9 |
|
Риба середньої жирності, 8%, 100 г |
3,0 |
6,1 |
4,4 |
4,3 |
5,8 |
1,4 |
|
Сир (творог), 9%, 100 г |
5,4 |
2,8 |
0,3 |
10,9 |
5,5 |
0,7 |
|
Сир (творог) знежирений |
0,3 |
0,1 |
– |
12,8 |
5,8 |
0,48 |
|
Сири тверді 30%, 1 шматочок (25 г) |
4,8 |
2,2 |
0,2 |
Сметана, 20%, 1 ч. ложка (5 г) |
0,6 |
0,3 |
0,04 |
0,1 |
0,1 |
0,2 |
|
Яловичина без жиру, 100 г |
6,7 |
6,6 |
0,8 |