Плов
Використовується для приготування страв з рису: плову з м’ясом, овочами та фруктами, а також різних рисових гарнірів. Як тільки рис вбере всю рідину та випаруються залишки вологи, включається режим «Випічка», приблизно на 7-10 хвилин, і нижній шар плову – м’ясо з овочами – трохи присмажується. Виходить розсипчастий плов із підсмаженою смачною скоринкою. У цьому режимі можна пекти та підсмажувати картоплю, макарони, навіть вареники та пельмені. Виходить підсмажиста страва з рум’яною хрусткою скоринкою.
Гречка
Готує не тільки розсипчасту гречку, а й кашу будь-якої консистенції, а також гарніри з інших круп. Круп’яні гарніри можна готувати з додаванням м’яса, риби, овочів, грибів і різних інших компонентів. Режим «Гречка» використовується і для приготування страв з бобових – квасолі і гороху, які перед приготуванням потрібно обов’язково замочувати.
Тушкування (Рагу, Голубці, Суп, М’ясо, Курча, Холодець / Тушонка)
Програма передбачає не кипіння, а тривале томління при відносно невисокій температурі, тому страви виходять дуже ніжними.
Режим ідеально підходить для:
- тушкування м’яса (тушкувати м’ясо можна не тільки маленькими, але і великими шматками), птиці, риби й овочів, приготування різноманітних рагу,
- приготування наваристих перших страв – супів, щів, борщів, солянок, розсольників і бульйонів, для яких не треба проціджувати, бо накип у мультиварці практично не утворюється, і вони виходять прозорими,
- холодців,
- компотів,
- різних овочевих заготовок на зиму,
- пряженого молока та багато чого іншого.
Якщо в страві є рідина, її можна готувати на режимі «Тушкування».
Режим дозволяє одночасно закладати продукти з різним часом приготування (заморожене м’ясо й овочі для рагу) і в результаті отримати страву, в якій все компоненти дійдуть до готовності, але не будуть переварені.
Картопля погано вариться у кислому середовищі, тому при приготуванні солянок, розсольників і борщів можна зварити її окремо і додати в суп уже готовою.
Випічка
Програма дуже відрізняється від моделі до моделі (температура від 130°С до 170°С).
У режимі «Випічка» можна:
- пекти пироги та різну випічку – булочки, хліб, бісквіти, кекси, брауні,
- готувати запіканки, м’ясо та рибу.
- підсмажувати страви з відкритою і закритою кришкою приладу: смажити курку, м’ясо, рибу, котлети, пельмені, гриби, овочі, картоплю та багато чого іншого.
Можна комбінувати різні режими, наприклад, використовуючи режим «Випічка», підсмажити м’ясо або рибу перед тушкуванням, підсмажити цибулю з овочами або фрикадельки для приготування перших страв. Під час смаження олія і жир не розбризкуються, продукти не пересмажуються.
Якщо в мультиварці немає окремої програми для смаження, можна готувати на режимі «Випічка».
Смаження/Випічка
Приготування відбувається з відкритою кришкою.
Варка на пару
Рідина бурхливо кипить і випаровується. Можна варити що завгодно в навісному лотку і на підставці-пароварці. Води наливати стільки, щоб вона не доходила до дна пароварки. Кількість води залежить від тривалості приготування (для 10 хвилин достатньо 4 мірних склянок води).
Цінна можливість – готувати одночасно 2 страви (у чаші та в навісний пароварці).
Можна закип’ятити молоко або розігріти раніше приготовані страви. Страви розігріваються одночасно: рідкі – в каструлі, порційні – в кошику.
Молочна каша
Служить для приготування молочних каш з будь-яких круп з додаванням різних компонентів – овочів, фруктів, сухофруктів тощо. При приготуванні молочної каші в мультиварці їжа не підгорить, молоко не втече, каша виходить дуже ніжна, томлена.
Іноді молоко збігає і з мультиварки. Щоб уникнути цього, варити молочні каші на молоці, розведеному водою (на 4 склянки молока 1 склянка води).
Йогурт
Нагріває вміст чаші до температури близько 40°С і підтримує її довгий час.
Підігрів
Зручно залишати супи, щоб вони настоялися, і готувати страви, які вимагають тривалого томління.
Коли мультиварка працює в режимі підігріву, натискання кнопки «Підігрів/Викл.» відключає підігрів. Якщо знову натиснути на кнопку, підігрів включиться.
Коли мультиварка виконує будь-яку іншу програму, натискання кнопки «Підігрів/Викл.» відключає поточну програму. Заново включити програму можна звичайним чином за допомогою панелі управління.
Розігрів
Служить для швидкого розігрівання готової їжі при більш високій температурі.
—
Щоб усунути залишки запаху від супів і м’яса треба налити в чашу 1 л води, додати скибочку лимона, лимонний сік або оцет, включити на 15 хвилин режим «Варка на пару», після чого промити чашу та клапан і протерти кришку.