Айсберг
![](http://cook.ks.ua/wp-content/uploads/2017/11/iceberg.jpg)
Хрусткий, ніжний, добре змішується з листям інших салатів або вживається окремо з різними заправками. Прекрасно зберігається в холодильнику, не втрачаючи своєї свіжості.
Корн
![](http://cook.ks.ua/wp-content/uploads/2017/11/corn.jpg)
Корн має пряний смак і ніжний аромат, тонізує, освіжає, вгамовує спрагу. Прекрасно поєднується з різними фруктами і овочами. Містить велику кількість вітамінів і мінеральних речовин. Має ранозагоювальні властивості, зміцнює судини та нервову систему.
Радіккіо
![](http://cook.ks.ua/wp-content/uploads/2017/11/radicchio.jpg)
Радіккіо, «червону капусту» з сімейства цикорію, використовують не тільки для приготування салатів: його смажать на грилі, додають до різотто або пасти.
Найбільш поширені два види радіккіо, перший – це кругленькі, дуже схожі на маленьку капусту біло-бордові качанчики з чудовим гострим, навіть гіркуватим смаком. Дуже добре їх запікати, смажити на грилі або у фритюрі. Для використання в салатах до них підбирають більш ніжних і навіть нейтральних за смаком компаньйонів (салат підмосковний, фрісе).
![Радіккіо](http://cook.ks.ua/wp-content/uploads/2017/11/radicchio-2-1.jpg)
Другий тип більше схожий на цикорій – довгасті великі бутони з тонкими хрусткими темно-бордовими листочками та білими, більш щільними смужками посередині листочків. Він також дуже хороший для салатів, супів і різотто. Найсмачніший сорт радіккіо – подовжений качанчик з продовгуватими лістям – називається ді тревізо.
Рукола
![рукола](http://cook.ks.ua/wp-content/uploads/2017/11/argula.jpg)
Ці темно-зелені або яскраво-зелені листочки з гоструватим, пряним,
гіркуватим горіховим і одночасно ніжним смаком – невід’ємна частина багатьох італійських страв. Добре додавати її в соуси, де основа має бути зеленою.
Якщо в соус з петрушки додати трохи руколи, то він набуде гірчинку, яка може стати дуже цікавою ноткою.
Салатний цикорій (ендівій)
![](http://cook.ks.ua/wp-content/uploads/2019/08/cichorium-endivia.jpg)
Цикорій (ендивій) трошки гіркуватий (таким він стає наприкінці сезону), тому багатьом він не подобається. А насправді у правильно приготованого і заправленого цикорію абсолютно приголомшливий смак. Цикорій хорош і сам по собі, а також з беконом і сиром. Його можна заправляти гірчицею, соусом з вина, лимона, вершків і їсти з хрустким хлібом.
Щоб уникнути гіркоти, при варінні цикорію кинути хлібний м’якуш завбільшки з півкулака.
Фрісе (кучерявий ендівій)
![](http://cook.ks.ua/wp-content/uploads/2018/12/frisse.jpg)
Фрісе – дуже соковитий, відрізняється особливим, гіркуватим смаком, завдяки якому поєднується не тільки з фруктами й овочами, а й з горіхами, різними сортами сиру, рибою та морепродуктами.
- Якщо зів’яле листя салату потримати хвилин 15 у ледве теплій воді, воно знову стане свіжим.