- Філе пангасіуса досить жирне і соковите. З морським язиком його просто плутають, насправді це риба річкова, родичка сома.
- Чим жирніша риба, тим більше вона сприяє виведенню з організму «поганого холестерину», на відміну від жирного м’яса тварин, що сприяють його накопиченню.
При покупці пангасіуса треба звертати увагу на колір м’яса цієї риби:
- жовтий – значить вона отримувала погане харчування, розводилася на маленьких площах.
- червоний – свідчить про кисневе голодування, така риба йде, в основному, з малих і середніх підприємств.
- рожевий – риба вирощувалася в непоганих умовах в середніх і великих господарствах.
- білий – хороша і відмінна якість; риба в процесі росту отримувала харчування, кисень, вітаміни в достатній кількості.
З пангасіусу роблять рибні салати, холодець, перші і другі страви. Як гарнір до риби найкраще підходить рис.