Борщ український (на яловичих реберцях із салом)
20 Червня, 2018
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Яловичина - 600 г реберець
Вода - 3 л
Сало - 50 г
Картопля - 4 шт.
Капуста - 0,5 качана
Буряк - 1 шт.
Морква - 2 шт.
Помідори - 2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Часник - 1‑2 зубчики
Зелень
Томатна паста - 2 ст. ложки
Олія - 3‑4 ст. ложки
Цукор
Сіль
Перець
Directions
1Яловичі реберця промити, розділити на порції, залити холодною водою та варити на повільному вогні до готовності, знімаючи піну; посолити, поперчити.
2Буряк нашаткувати соломкою, обсмажувати в олії 5‑7 хвилин, потім додати цукор, влити трохи бульйону і тушкувати 20 хвилин.
3Цибулю та моркву нарізати соломкою, обсмажити в олії окремо.
4Помідори ошпарити, очистити від шкірки, м'якоть дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі та моркви, додати томатну пасту, тушкувати 5 хвилин.
5Картоплю нарізати кубиками, покласти в киплячий бульйон, варити 10 хвилин.
6Потім додати в каструлю тушкований буряк, обсмажені з томатом овочі і тонко нашатковану капусту, посолити, поперчити, варити 10 хвилин.
7Часник і сало дрібно нарізати, розтерти в ступці, покласти в борщ, посипати дрібно нарубаною зеленню і зняти з вогню.
8Подавати зі сметаною.