український борщ
український борщ

Борщ український (на яловичих реберцях із салом)

    

20 Червня, 2018

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

Яловичина - 600 г реберець

Вода - 3 л

Сало - 50 г

Картопля - 4 шт.

Капуста - 0,5 качана

Буряк - 1 шт.

Морква - 2 шт.

Помідори - 2 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 1‑2 зубчики

Зелень

Томатна паста - 2 ст. ложки

Олія - 3‑4 ст. ложки

Цукор

Сіль

Перець

Directions

1Яловичі реберця промити, розділити на порції, залити холодною водою та варити на повільному вогні до готовності, знімаючи піну; посолити, поперчити.

2Буряк нашаткувати соломкою, обсмажувати в олії 5‑7 хвилин, потім додати цукор, влити трохи бульйону і тушкувати 20 хвилин.

3Цибулю та моркву нарізати соломкою, обсмажити в олії окремо.

4Помідори ошпарити, очистити від шкірки, м'якоть дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі та моркви, додати томатну пасту, тушкувати 5 хвилин.

5Картоплю нарізати кубиками, покласти в киплячий бульйон, варити 10 хвилин.

6Потім додати в каструлю тушкований буряк, обсмажені з томатом овочі і тонко нашатковану капусту, посолити, поперчити, варити 10 хвилин.

7Часник і сало дрібно нарізати, розтерти в ступці, покласти в борщ, посипати дрібно нарубаною зеленню і зняти з вогню.

8Подавати зі сметаною.

00:00