Пельмені з грибами
пельмені, вареники, галушки духовка, здорове харчування, пісне
15 Квітня, 2018
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 2 склянки
Вода - 0,4 склянки окропу
Олія - 4 ст. ложки
ДЛЯ ВІДВАРУ:
Вода - 0,5 л
Лавровий лист - 3 шт.
Перець чорний - 4‑5 горошин
Часник - 2‑3 зубчики
Петрушка - 1 ст. ложка зелені
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Гриби білі сухі - 20 г
Гречана каша крута або рис відварний - 1 склянка
Олія - 4 cт. ложки
Цибуля - 1 шт.
Сіль
Перець
Directions
НАЧИНКА:
1Гриби вимити, опустити в киплячу воду, потім викласти в друшляк, дати стекти відвару в окремий посуд, дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку,
2Викласти подрібнені гриби в гарячу олію, смажити разом із нарізаною цибулею.
3З'єднати гриби з гречаною кашею або відвареним рисом, посолити, поперчити, потім ретельно перемішати та залишити остуджуватися.
ТІСТО:
1Соняшникову олію змішати з окропом, всипати в цю масу борошно і швидко замісити тісто, ретельно перемішавши до однорідного стану.
2Потім розкачати в дуже тонкий пласт (борошно підсипати не треба, бо тісто не прилипає).
ПЕЛЬМЕНИ:
1Розкачане тісто нарізати квадратами (оптимальний розмір 5х5 см), покласти на кожен шматочок начинку та зліпити пельмені.
2Деко або форму для випічки змастити олією, викласти на дно рівним шаром пельмені, запікати в духовці на помірному вогні 12‑15 хвилин.
3Потім пельмені зняти з форми, викласти в керамічний горщик, залити гарячим грибним відваром, посолити, додати лавровий лист, горошини перцю, часник і поставити на 15 хвилин в духовку томитися.