яблучний пиріг з корицею
яблучний пиріг з корицею

Пиріг яблучний (з корицею)

      

4 Вересня, 2018

50 рецептов американской кухни

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 2 склянки

Сіль - 1 ст. ложка

Маргарин - 2/3 склянки

Масло вершкове - 3 ст. ложки

Вода - 0,25 склянки

Вершки - 1 ст. ложка

Цукор - 1 ч. ложка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука - 6 шт. середніх

Цукор - 1/3 склянки

Борошно - 0,25 склянки

Кориця мелена - 0,25 склянки

Directions

1НАЧИНКА: Яблука очистити від серцевини та шкірки, нарізати тонкими скибочками і покласти у миску. Змішати борошно, цукор і корицю та засипати цією сумішшю яблука. Накрити та залишити на ніч у холодильнику.

2ТІСТО: У великій мисці змішати борошно та сіль. Нарізати маргарин маленькими шматочками та змішати з борошном і 2 ст. ложками масла до розсипчастого стану. В середині зробити поглиблення і додати холодну воду. Замісити тісто та скачати його в кулю. Дати постояти 20 хвилин.

3Потім тісто розділити на дві частини та розкачати так, щоб однією частиною вистелити форму для пирога діаметром 20 см (підійде відповідного розміру сковорода зі зйомною або вогнестійкою ручкою), а іншою - накрити пиріг зверху.

4Помістити тісто у форму, зверху покласти яблука та розкидати нарізане маленькими шматочками масло, що залишилося. Накрити другою частиною тіста та защипнути краї, зробивши кілька прорізів для виходу пари. Змастити верх пирога вершками та посипати цукром.

5Пекти у заздалегідь розігрітій до 200°C духовці 10 хвилин, потім знизити температуру до 175°С і пекти ще 30‑40 хвилин або доки скоринка не стане золотистою.

00:00