Різі і бізі (рисовий суп-гарнір)
гарніри, перші страви італійська кухня
15 Березня, 2017
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
Рис среднезерний - 250 г
Горох (заморожений) - 300 г
Цибуля біла - 0,5 шт.
Бекон - 150 г
Масло вершкове - 50 г
Пармезан - 80 г
Олія оливкова extra virgin - 20 мл
М'ясний бульйон - приблизно 1 л
Петрушка рубана - 1 ст. ложка (за бажанням)
Перець чорний мелений
Сіль
ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:
Яловичина - 500 г (краще грудинка)
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Петрушка - 1 корінь
Сіль
Directions
1Почистити цибулю та нарізати її невеликими кубиками.
2Бекон нарізати кубиками.
3Розтопити в сотейнику вершкове масло, додати цибулю і пасерувати її пару хвилин.
4Помістити в сотейник з цибулею бекон. Готувати на середньому вогні ще 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
5Додати до суміші горошок, перемішати і влити гарячий бульйон.
6Як тільки бульйон закипить, насипати рис і готувати суміш, періодично помішуючи, 20-25 хвилин. Рис має бути повністю покритий рідиною. Якщо її недостатньо, додати ще трохи гарячого бульйону. За консистенцією «Різі і бізі» - не таке густе блюдо, як різотто, і не таке рідке, як суп.
7Додати в готову страву тертий пармезан, рубану петрушку і крапельку оливкової олії. Посолити і поперчити за смаком.
Страва з регіону Венето
На венеціанському діалекті слово «бізі» означає «зелений горошок».
У Венеції дуже люблять «Різі і бізі». Цю страву подавали на стіл дожам на День святого Марка (25 квітня), а на початку XIX століття з'явилося гасло «Різі, бізі і полуниця!» (Символ триколірного італійського прапора) проти австрійської окупації, відповідь міланському кличу «Хай живуть зелені!».