Соус томатний
Соус томатний

Соус томатний (м’ясний)

  

11 Травня, 2017

Энциклопедия русской и европейской кухни

  • Yields: 500 г

Ingredients

Бульйон білий - 500 г

Борошно пшеничне - 20 г

Цибуля ріпчаста - 30 г

Морква - 60 г

Петрушка - 20 г

Томат-пюре - 150 г

Масло вершкове - 50 г

Цукор - 5 г

Лимонна кислота - 0,5 г

Вино сухе біле - 40 г

Directions

1Гарячу білу пасеровку з'єднати при помішуванні з гарячим м'ясо-кістковим (білим) бульйоном до утворення однорідної маси і довести до кипіння.

2У пасеровані моркву, петрушку, селеру, ріпчасту цибулю додати томат-пюре та продовжувати пасерування.

3Потім овочі з томатом-пюре з'єднати з підготовленим білим соусом і варити 30-40 хвилин. У процесі варіння з поверхні соусу знімати жир і піну.

4За 10-15 хвилин до закінчення варіння в соус покласти перець горошком, лавровий лист, сіль, ввести біле сухе виноградне вино, лимонну кислоту та цукор.

5Готовий соус процідити через сито, проварити 2-3 хвилини і заправити вершковим маслом.

6Соус томатний подається до рагу з овочів, картопляних крокет, запіканок, фаршированих овочів, сосисок, сардельок, філе, біфштексу, лангету, ескалопу, мізкам фрі, баранячої грудинки фрі, рубаних котлет, тефтелей, рулетів, курок фрі, а також використовується для приготування інших м'ясних соусів.

00:00