Петрушка з плоским листям нарізана - 1 щіпка (необов'язково)
Directions
1Покласти барбарис у склянку, покрити водою та залишити для замочування на 10 хвилин, потім злити.
2Налити в каструлю 2/3 склянки води, трохи солі та перцю та покласти вимиту червону сочевицю. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і кип'ятити на малому вогні 10 хвилин або доки сочевиця не стане м'якою, додаючи за потреби гарячу воду. Прибрати з вогню, перемішати з червоним перцем та відкласти.
3Тим часом нагріти сковороду на середньому вогні. Розрізані навпіл помідори перемішати у мисці з сумахом і оливковою олією, приправити сіллю та перцем. Покласти помідори у сковорідку та підсмажувати, перевертаючи в середині готування, 3‑4 хвилини, або доки вони трошки не підсмажаться з обох боків.
4Шпинат швидко проварити в каструлі до зів'янення, потім злити через сито, відтискуючи надлишкову рідину ложкою.
5Перекласти сочевицю у чашу, потім додати томатну суміш і шпинат. Нарізати авокадо та покласти зверху, посипати барбарисом, петрушкою (за бажання) та чорним перцем.