Фондута по-вальдостанськи

      

2 Листопада, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

ДЛЯ ФОНДУТИ

Сир тильзитер - 250 г

Сир грюйер - 150 г

Молоко - 250 мл

Масло вершкове - 40 г

Яйця - 4 шт.

Перець білий мелений

ДЛЯ ЗАКУСКИ

Хліб (білий або чорний) - 8 шматків

Directions

1Нарізати сири маленькими кубиками.

2Налити молоко в каструлю з товстим дном, додати сирні кубики і залишити на кілька годин.

3Відокремити білки від жовтків.

4Поставити каструлю з сирами і молоком на слабкий вогонь, додати вершкове масло і безперервно заважати до тих пір, поки суміш не розплавиться.

5Додати до сирів жовтки і продовжувати готувати, безперервно помішуючи, ще приблизно півгодини до загустіння суміші. Жовтки надають страві кремоподібну консистенцію.

6Поперчити, перелити суміш в фондюшницю.

7Розрізати хліб на невеликі шматочки і трохи підсушити його з двох сторін на сковороді.

8Фондута подається до столу в фондюшниці разом з окремим блюдом з закускою, в даному випадку з підсушеним хлібом. Шматочки хліба нанизують на спеціальну вилку з довгою ручкою і умочують в розплавлений сир.

9Весь секрет цієї страви полягає в правильному плавленні. Необхідно розігріти сир до температури не більше 70°C, безперервно помішуючи, а потім підтримувати постійний підігрів.

Страва з регіону Валле-д'Аоста
фондута
Основний інгредієнт фондути по-вальдостанськи - еластичний, солодкуватий на смак сир фонтіна, він замінений сирами тільзітер і грюйер, які також часто використовуються для приготування цієї страви.

00:00