Фондута по-вальдостанськи
закуски італійська кухня фондюшниця
2 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ФОНДУТИ
Сир тильзитер - 250 г
Сир грюйер - 150 г
Молоко - 250 мл
Масло вершкове - 40 г
Яйця - 4 шт.
Перець білий мелений
ДЛЯ ЗАКУСКИ
Хліб (білий або чорний) - 8 шматків
Directions
1Нарізати сири маленькими кубиками.
2Налити молоко в каструлю з товстим дном, додати сирні кубики і залишити на кілька годин.
3Відокремити білки від жовтків.
4Поставити каструлю з сирами і молоком на слабкий вогонь, додати вершкове масло і безперервно заважати до тих пір, поки суміш не розплавиться.
5Додати до сирів жовтки і продовжувати готувати, безперервно помішуючи, ще приблизно півгодини до загустіння суміші. Жовтки надають страві кремоподібну консистенцію.
6Поперчити, перелити суміш в фондюшницю.
7Розрізати хліб на невеликі шматочки і трохи підсушити його з двох сторін на сковороді.
8Фондута подається до столу в фондюшниці разом з окремим блюдом з закускою, в даному випадку з підсушеним хлібом. Шматочки хліба нанизують на спеціальну вилку з довгою ручкою і умочують в розплавлений сир.
9Весь секрет цієї страви полягає в правильному плавленні. Необхідно розігріти сир до температури не більше 70°C, безперервно помішуючи, а потім підтримувати постійний підігрів.
Страва з регіону Валле-д'Аоста
Основний інгредієнт фондути по-вальдостанськи - еластичний, солодкуватий на смак сир фонтіна, він замінений сирами тільзітер і грюйер, які також часто використовуються для приготування цієї страви.