Яблука у слойці
Яблука у слойці

Яблука у слойці

    

12 Липня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука

Цукор

Борошно - 270 г

Масло або маргарин - 180 г

Яйця - 1 шт.

Сіль - 2 г

Лимонна кислота - 0,3 г

Directions

1ТІСТО 1: У воді розчинити сіль, лимонну кислоту, додати яйце, 0,9 норми борошна та, замісивши тісто, поставити його на 30 хвилин у холодне місце.

2ТІСТО 2: Масло розім'яти, змішати з борошном (стежити, щоб не було грудочок). Сформувати з цієї маси прямокутний пласт.

3Перше тісто розкачати прямокутником, на середину покласти друге - масляне, - загорнути конвертом і розкачати до товщини 1 см. Потім знову згорнути його вчетверо і знову розкачати. Зробити це 4‑6 разів, витримуючи тісто перед кожним розкачування 15‑20 хвилин на холоді.

4Готове тісто розкачати до товщини 0.5 см і розрізати на квадрати такого розміру, щоб можна було загорнути ціле яблуко.

5Яблука, очищені від шкірки та серцевини, покласти на середину квадратів, в серцевину всипати цукор і защипати краї тіста над яблуками так, щоб вони перебували вони немов у «вузликах» з тіста. Змастити яйцем.

6Покласти яблука на деко на деякій відстані одне від одного і випікати при 220‑250°C.

7Готові слойки посипати цукровою пудрою.

00:00