Хліб з печерицями, сушеними грибами та розмарином
страви з грибів, страви з м'яса, хліб духовка
24 Грудня, 2018
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 3 hrs
- Yields: 1 кг
Ingredients
Борошно житнє сіяне - 300 г
Борошно пшеничне - 200 г + 15 г на підпил
Вода - 350 мл
Печериці - 100 г
Гриби сушені - 30 г
М'ясо - 100 г копчено-вареної грудинки
Дріжджі сухі - 25 г
Розмарин - кілька гілочок
Чебрець сушений - 0,5 ч. ложки
Коріандр - 5 г зерен
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія - 30 мл + для змащування
Масло вершкове - 30 г для смаження
Directions
1Просіяти пшеничне борошно. Подрібнити сушені гриби в пил за допомогою блендера або поламати руками, додати до борошна. Всипати просіяне житнє борошно, сіль і сухі дріжджі, ретельно перетерти суміш в руках. Додати листя розмарину.
2Вимити, обсушити та почистити печериці, крупно порубати. Нарізати грудинку тонкими скибочками. Обсмажувати печериці на розігрітому вершковому маслі з сушеним чебрецем і грудинкою 15 хвилин.
3Додати вміст сковороди до борошняної суміші, влити олію та теплу воду. Вимісити тісто, обваляти в коріандрі, залишити на 1,5‑2 години, щоб піднялося.
4Перекласти хліб у форму, змащену олією та присипану борошном. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 35‑40 хвилин.