Хліб з печерицями, сушеними грибами та розмарином
Хліб з печерицями, сушеними грибами та розмарином

Хліб з печерицями, сушеними грибами та розмарином

  , ,   

24 Грудня, 2018

100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 3 hrs
  • Yields: 1 кг

Ingredients

Борошно житнє сіяне - 300 г

Борошно пшеничне - 200 г + 15 г на підпил

Вода - 350 мл

Печериці - 100 г

Гриби сушені - 30 г

М'ясо - 100 г копчено-вареної грудинки

Дріжджі сухі - 25 г

Розмарин - кілька гілочок

Чебрець сушений - 0,5 ч. ложки

Коріандр - 5 г зерен

Сіль - 0,5 ч. ложки

Олія - 30 мл + для змащування

Масло вершкове - 30 г для смаження

Directions

1Просіяти пшеничне борошно. Подрібнити сушені гриби в пил за допомогою блендера або поламати руками, додати до борошна. Всипати просіяне житнє борошно, сіль і сухі дріжджі, ретельно перетерти суміш в руках. Додати листя розмарину.

2Вимити, обсушити та почистити печериці, крупно порубати. Нарізати грудинку тонкими скибочками. Обсмажувати печериці на розігрітому вершковому маслі з сушеним чебрецем і грудинкою 15 хвилин.

3Додати вміст сковороди до борошняної суміші, влити олію та теплу воду. Вимісити тісто, обваляти в коріандрі, залишити на 1,5‑2 години, щоб піднялося.

4Перекласти хліб у форму, змащену олією та присипану борошном. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 35‑40 хвилин.

00:00