борошно
борошно

Cуміш сорго – борошно без глютену

  ,   

2 Вересня, 2018

Carol Fenster. 1000 Gluten-Free Recipes

Ingredients

Борошно сорго - 1,5 склянки - 35%

Крохмаль картопляний / кукурудзяний - 1,5 склянки - 35%

Борошно з тапіоки - 1 склянка - 30%

Directions

1Змішати інгредієнти.

2Зберігати щільно закритим у темному, сухому місці. Суміш можна охолоджувати або заморозити, але перед використанням нагріти до кімнатної температури.

Щоб скоринка пирогів була екстра пластична, додати солодке рисове борошно під час змішування інгредієнтів у мисці або кухонному комбайні.

Для хлібу та печива з легкою крихтою та високим підйомом додати більше картопляного або кукурудзяного крохмалю. У суміші сорго вже є крохмаль, але додаткове додавання робить тісто надзвичайно легким.

Для добре запеченої або хрусткої текстури в печиві та батончиках додати значну кількість борошна тапіоки, оскільки борошно тапіоки дає жувальність, а також допомагає процесам підсмажування.

Для більшої поживності кексів та хлібу додати зерна та горіхи, багаті на клітковину (насіння або нарізані горіхи, лляне борошно, готове кіноа, неварену відбирну гречану крупу або цільне зерно). Це додає важливі поживні речовини та цікавішу текстуру.

Для більшої щільності або "жувальності" в печиво додати білкове борошно (картопляне, мигдальне, лляне або добавку Pure Montina Supplement).

Для більш високого підйому, вологої текстури, більш природної крихти та тривалішого терміну зберігання додати Expandex (модифікований крахмал тапіоки). Для кращої текстури можна замінити 0,25 склянки суміші Expandex'ом у рецептах кексів, кукурудзяного або дріжджового хлібу та булочок для гамбургерів. Для хрусткої скоринки використовувати 2 ст. ложки Expandex'у e слойках з кремом. Оптимально замінювати близько 12% загальної суміші борошна Expandex'ом, але можна використовувати його у більших кількостях.

00:00