джем або варення з вишні та чорної і червоної смородини
джем або варення з вишні та чорної і червоної смородини

Джем вишнево-смородиновий

  

31 Серпня, 2019

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Вишня - 1 кг

Смородина чорна або червона - 1 кг

Цукор - 1 кг

Directions

1Ягоди смородини відокремити від грон, покласти в каструлю, розім'яти та засипати половиною цукру. На слабкому вогні довести до кипіння та варити приблизно 15 хвилин.

2Вишню без кісточок висипати в іншу каструлю, засипати другою половиною цукру, підігрівати кілька хвилин.

3Вишню перекласти в каструлю зі смородиною. Перемішати, довести до кипіння та варити 2‑3 хвилини.

4Розкласти в гарячому вигляді в банки, закупорити поліетиленовими кришками або щільно зав'язати пергаментним папером.

00:00