Курка з лимонами консервованими
Курка з лимонами консервованими

Курка з лимонами консервованими

    

11 Березня, 2020

Woman's Weekly - Chicken Made Easy! 2016 October

Ingredients

Курка - 1 кг шматочків курки або частин курки з кістками

Куркума - 1 ч. ложка

Кмин мелений - 1 ч. ложка

Коріандр мелений - 1 ч. ложка

Перець каєнський - 0,5 ч. ложки

Часник - 3 зубчики

Олія оливкова - 4 ст. ложки

Цибуля - 4 шт.

Шафран - 1 щіпка ниток

Лимони - 2 консервованих + 1 свіжий

Оливки зелені - 50 г

Петрушка свіжа - 1 ст. ложка нарізаної зелені

Directions

1Якщо є час, замаринувати курку в куркумі, кмині, коріандрі, каєнському перці, подрібненому часнику і 2 ст. ложках оливковій олії на 1‑4 години.

2Розігріти духовку до 140°C (газова позначка 1).

3Нагріти залишки олії у глибокій сковороді та підсмажувати курку до коричневого кольору з кожного боку по 1‑2 хвилині, а потім помістити на велике деко.

4Зменшити вогонь і додати грубо нарізану цибулю, шафран, очищені від шкірки та нарізані консервовані лимони і 200 мл води, обережно готувати 10 хвилин, до пом'якшення.

5Покласти ложкою на шматочки курки зверху шматочки свіжого лимона й оливки. Накрити фольгою і запікати 40‑45 хвилин.

6При подачі посипати петрушкою, подавати з кус-кусом з травами.

Можна упакувати в контейнер для морозильника і заморозити на термін до 1 місяця.

00:00

Nutrition Facts

Calories250 калорій
Total Fat13 г
Saturated Fat2,5 г