Кекс великодній
Кекс великодній

Кекс великодній

    , ,

16 Лютого, 2020

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Яйця - 5 шт.

Борошно - пропорційно вазі яєць

Цукор - пропорційно вазі яєць

Масло вершкове - пропорційно вазі яєць

Пекарський порошок - 1 ст. ложка

Коньяк, спирт, горілка або ром - 2 ст. ложки

Горіхи, родзинки або сушений чорнослив - 200 г

Мармелад

Лимон - цедра

Ванільний цукор

Сухарі панірувальні

Directions

1Зважити яйця, взяти таку ж кількість борошна, цукру та вершкового масла.

2У мисці (краще глиняній) збити масло, додаючи по одному жовтку (білки скласти окремо), цукор і борошно, змішане з пекарським порошком. Додати натерту цедру лимона, алкоголь і збиті в тугу піну білки. Обережно перемішати.

3Викласти тісто у вузьку довгу форму, змащену жиром і посипану панірувальними сухарями. Випікати близько 45 хвилин при 180°С.

00:00