Баклажани, фаршировані грибами
Баклажани, фаршировані грибами

Баклажани, фаршировані грибами

  , ,   , ,

27 Січня, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Баклажани - 2 шт.

Помідори - 200 г

Боровики - 250 г

Пармезан - 40 г

Прованські трави - 20 г суміші

Часник - 1 зубчик

Олія оливкова - 2 ст. ложки + для смаження

Цукор

Сіль

Перець рожевий

Directions

1Розрізати баклажани уздовж навпіл. Акуратно вийняти м'якоть, подрібнити її. Очистити часник. Протерти гриби вологою серветкою, дрібно нарізати.

2Розігріти на сковороді 2 ст. ложки оливкової олії, викласти очищений часник. Смажити 5 хвилин, потім вийняти.

3Додати в сковороду м'якоть баклажанів, тушкувати на помірному вогні 10 хвилин.

4Викласти гриби, тушкувати ще 10 хвилин.

5Подрібнити помідори за допомогою блендера, додати в сковороду до грибів і баклажанів, тушкувати на помірному вогні 7 хвилин. Всипати сіль, цукор, рожевий перець і трави, зняти з вогню.

6Змастити оливковою олією форму для запікання, викласти човники з баклажанів. Заповнити їх грибною сумішшю та посипати тертим пармезаном.

7Запікати в розігрітій до 180°С духовці 30 хвилин.

00:00