яйце-пашот, або яйце у сорочці
яйце-пашот, або яйце у сорочці

Яйця «в сорочці»

  

12 Вересня, 2019

300 блюд из яиц

Ingredients

Яйця

Сіль

Directions

1У глибоку каструлю налити до половини висоти воду, додати сіль і нагріти до кипіння. У киплячу воду швидко випустити яйця. Білок одразу ж згортається, покриваючи жовток білою сорочкою.

2Через 3 хвилини яйця вийняти з води, покласти в сотейник, дати воді стекти.

3Яйця, зварені без шкаралупи, використовують переважно для приготування гарячих і холодних страв. Яйця «в сорочці» можна опустити в гарячий соус - томатний, сметанний, грибний або з хроном, можна полити їх холодним цибульним соусом і подати до гарячої картоплі.

00:00