Ingredients
Оселедець слабосолоний - 2 шт.
Цибуля - 3‑4 шт.
Яблука - 3 шт.
Гірчиця французька - 3 ст. ложки
Олія - 2 ст. ложки
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Оцет - 1 ч. ложка
Зелена цибуля - 1 пучок
ДЛЯ ГІРЧИЧНОГО СОУСУ:
Олія соняшникова - 5 ст. ложок
Гірчиця - 1 ч. ложка
Майонез - 1 ч. ложка
Оцет 9% - 1 ч. ложка
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1У риби відрізати голову, видалити нутрощі та плавники. Зробити глибокий надріз вздовж хребта і зняти шкіру. Потім відокремити філе від кісток, вибрати дрібні кістки. Філе ретельно промити водою.
2Оселедець можна замаринувати в гірчичному соусі: залити соусом і залишити маринуватися на кілька годин.
3ГІРЧИЧНИЙ СОУС: Змішати соняшникову олію, гірчицю, майонез, оцет, сіль і перець.
4Гірчицю залити 1 ст. ложкою оливкової олії на 20‑30 хвилин.
52 цибулини очистити від лушпиння та нарізати півкільцями.
6Дві третини очищеної цибулі викласти у форму для запікання, на неї - оселедець. Покрити рибу рівним шаром гірчичної суміші. На гірчичну суміш викласти залишки очищеної цибулі.
7У залишки оливкової олії додати оцет, сіль, мелений перець, полити цією сумішшю рибу та закрити фольгою.
8Поставити в розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин.
9За 5 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб риба підрум'янилася.
10Яблука розрізати навпіл, видалити серцевину та нарізати дольками. Залишки цибулі очистити та нарізати півкільцями.
11У розігріту олію покласти цибулю та яблука і обсмажити.
12Готову рибу нарізати порційними шматочками.
13Зелену цибулю красиво нарубати та викласти на тарілку. На зелену цибулю покласти обсмажені яблука з цибулею, а зверху - шматочки риби.