варення або джем з дині
варення або джем з дині

Варення з дині

  

24 Квітня, 2019

Сад, огород - кормилец и лекарь 2016 спецвыпуск №16 (136) Дыни

Ingredients

Диня - 1 кг

Цукор - 6 склянок

Вода - 2 склянки

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Directions

1Диню помити, очистити від шкірки та насіння. М'якоть нарізати кубиками, бланшувати в киплячій воді 3 хвилини, відкинути на сито, облити холодною водою.

2З води та цукру зварити сироп. Як тільки він закипить, опустити в нього підготовлену м'якоть дині. Довести до кипіння, зняти з вогню та залишити на 8 годин, закривши зверху марлею.

3Після цього проварити суміш 2‑3 хвилини. Так робити 3‑4 рази до повної готовності варення.

4Перед останньою варкою додати сік лимона.

5Розлити в стерилізовані скляні банки та закатати.

00:00