Сад, огород - кормилец и лекарь 2016 спецвыпуск №16 (136) Дыни
Ingredients
Диня - 1 кг
Цукор - 6 склянок
Вода - 2 склянки
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Directions
1Диню помити, очистити від шкірки та насіння. М'якоть нарізати кубиками, бланшувати в киплячій воді 3 хвилини, відкинути на сито, облити холодною водою.
2З води та цукру зварити сироп. Як тільки він закипить, опустити в нього підготовлену м'якоть дині. Довести до кипіння, зняти з вогню та залишити на 8 годин, закривши зверху марлею.
3Після цього проварити суміш 2‑3 хвилини. Так робити 3‑4 рази до повної готовності варення.
4Перед останньою варкою додати сік лимона.
5Розлити в стерилізовані скляні банки та закатати.