Шашличок з фаршу та листкового тіста на шпажках у духовці
Шашличок з фаршу та листкового тіста на шпажках у духовці

Шашличок з фаршу та листкового тіста на шпажках у духовці

    

19 Грудня, 2018

Ingredients

М'ясо - 500 г свіжого змішаного фаршу (свинина + яловичина)

Тісто дріжджове листкове - 500 г

Яйця - 2 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Картопля сира - 1 шт. середнього розміру

Кріп - 1 пучок зелені

Сіль

Перець чорний мелений

Олія

Directions

1У посуд з фаршем вбити яйця, подрібнити цибулю і додати до яєць і фаршу.

2Дрібно порізати пучок промитого кропу, додати його в фарш, все посолити та поперчити.

3Очистити від шкірки картоплю, промити та натерти на дрібній тертці, додати у фарш і ретельно перемішати.

4З фаршу сформувати кульки (фрикадельки) приблизно однакового розміру.

5Для роботи з тістом змастити руки, качалку та поверхню олією, щоб тісто не липнуло. Розкачати тісто в тонкий лист. Розрахувати кількість смужок: якщо вийшло 18 м'ясних кульок, по 3 кульки на шпажку, то вийде 6 шашликів, відповідно потрібно 6 смужок тіста, завдовжки приблизно 25 см, завширшки 5‑5,5 см.

6Потім нанизати на шпажки м'ясні кульки, обмотуючи їх стрічкою з тіста.

7Викласти на змащене олією деко та випікати в розігрітій духовці до готовності.

00:00