Хала кругла
Хала кругла

Хала кругла

  ,     ,

8 Серпня, 2019

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)

Ingredients

Дріжджі - 100 г

Вода - 1 склянка

Цукор - 3 ст. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

Борошно - 4 склянки

Яйця - 3 шт. + 1 жовток

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Родзинки - 0,5 склянки

Directions

1Дріжджі розвести в 0,25 склянки води кімнатної температури, додати 0,5 склянки борошна, дрібку цукру, добре перемішати і залишити в теплому місці на 10 хвилин.

2Всипати все борошно в ємність, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйця, залишки води та замісити тісто. Додати олію і знову вимісити тісто. Тісто не має бути дуже крутим. Залишити його хвилини на 3.

3Потім вибити тісто об дошку, посипану борошном, всипати ошпарені родзинки та ще раз вимісити.

4Змастити олією каструлю, покласти в неї тісто, залишити його на 2 години в теплому місці, щоб піднялося.

5Знову вимісити і залишити для підйому ще на 1 годину.

6Потім розрізати тісто навпіл і кожну половину скачати у вигляді ковбаски завдовжки 50 см, причому один кінець повинен бути товщі іншого. Згорнути ковбаску спіраллю так, щоб товстий кінець лежав у центрі.

7Покласти хали на змащене маслом деко, змастити жовтком, збитим з 2 ст. ложками води, і залишити на 30 хвилин, щоб піднялися.

8Випікати в добре нагрітій духовці 40 хвилин.

9Готову випічку викласти на дошку, накрити рушником і шматком фланелі, а через 15 хвилин утеплюючу накидку зняти, залишивши тільки рушник.

00:00